loading

Internet

Er zijn verschillende websites met informatie over de verkeersregels. Hieronder vindt u enkele artikels die we hebben gevonden op andere websites. Klik op de kernwoorden om de artikels te lezen.


Waarom brandt de wegverlichting niet altijd?

Vanuit de lucht mag ons landje dan oplichten als een vuurbol, er bestaat wel degelijk een plan om een teveel aan wegverlichting te voorkomen. Veva Daniels van het Agentschap Wegen en Verkeer licht toe.

Nachtdieren in Aalter veilig door rood licht

29-10-2018 De Lotenhullestraat in Aalter is vanaf nu gehuld in een waas van rood licht. De straatverlichting is er vervangen door een rode led-verlichting. Dat hebben ze gedaan om de nachtdieren die er wonen minder te storen.

Had een verlichte autosnelweg het dodelijke ongeval bij Aalst kunnen voorkomen?

16-11-2017 Het dodelijke ongeval met de spookrijder op de E40 bij Aalst is gebeurd in het pikkedonker bij gedoofde autosnelwegverlichting. Getuigen wijzen er op dat het ochtendverkeer in de richting van Brussel al helemaal op gang komt op dat vroege uur. Veva Daniëls van 'Wegen en Verkeer' zegt in 'De wereld vandaag' op Radio 1 dat het aansteken van verlichting niet aan de orde is. 'Maar een herziening kan overwogen worden, indien we echt meer signalen zouden krijgen.'

Straatverlichting nefast voor onze slaap

03-03-2016 Veel licht in de stad verhoogt de veiligheid, maar is nefast voor onze slaap. Tot die conclusie komen onderzoekers van de universiteit van Stanford. Stadsbewoners hebben zowat twee keer zoveel klachten over de kwaliteit van hun slaap als mensen die in minder verlicht gebied wonen.

Sociaal

Help ons met het verspreiden van de verkeersregels op het internet, samen kunnen we de openbare weg voor iedereen veiliger maken. Plaats een reactie of deel op sociale media!Beste student! Op deze pagina vindt u links naar informatieve websites, zo proberen we u te helpen om de juiste informatie te vinden. Zijn er nog websites dat we kunnen toevoegen of heeft u misschien zelf een website gemaakt? Laat het ons hieronder weten!